Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić održao je u Sarajevu sastanak s Sanjinom Halimovićem savjetnikom člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, te bivši minstar Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta.

 

 

Predsjednik Bektić je zaželio bivšem ministru FMRPO uspješan rad na novim zadaćama i izazovima, te naglasio moguću suradnju po pitanjima Europskih fondova i IPA projekata na kojima OK FBiH želi aktivno sudjelovati.

Opširnije...

Opširnije...Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine na čelu s predsjednikom Mensurom Bektićem u Gračanici bila je dio delegacije koja je svečano otvorila 6. po redu Međunarodni sajam poduzetništva i obrta ”GRAPOS EXPO 2015.”. Cilj Sajma je prvenstveno promocija i afirmacija domaćeg gospodarstva i gospodarstva iz okruženja. Od 2010. godine kada je organiziran prvi sajam pa do danas, zahvaljujući visokim nivou organizacije i visokim standardima kvaliteta, Sajam je izrastao u respektabilnu tradicionalnu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i mnogobrojnim stranim izlagačima. O tome najbolje govori podatak da ove godine na sajmu izlaže 292 učesnika iz šest zemalja. Hrvatska obrtnička komora na čelu s predsjednikom Dragutinom Ranogajcem također je bila u sklopu delegacije otvaranja Sajma, a HOK je uzeo sudjelovanje s svojim obrtnicima.

Opširnije...

Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić s suradnicima te predsjednikom Obrtničke komore Srednjobosanskog kantona Sefirom Gasalom prisustvovao je Skupštini obrtničke komore Zeničko - dobojskog kantona, kojom prilikom je naglasio dobru suradnju s ovom komorom i važnu ulogu OK ZDK-a u cjelokupnom obrtničkom sustavu.

Opširnije...

Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić s suradnicima održao je u Sarajevu sastanak s direktorom Srednje škole metalskih zanimanja Rašidom Šehovićem. Ovo je drugi zvanični sastanak na kojem OK FBiH želi uvesti primjenu majstorskog ispita u FBiH. Pravilnik o polaganju majstorskog ispita reguliran je     Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima (“Službene novine Federacije BiH“, broj 35/09), te podzakonskim aktima, a posebno Pravilnikom o polaganju majstorskog ispita (“Službene novine Federacije BiH“, broj 35/09)

Opširnije...

Trenutno online

Ko je na portalu: 5 gostiju i nema prijavljenih članova

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam saradnju

Nudimo vam saradnju

Nudimo pomoć u organizaciji

Nudimo pomoć u organizaciji

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas