Opširnije...Svečanom akademijom i dodjelom priznanja najistaknutijim obrtnicima te promocijom 1.205 novih majstora 1. srpnja je obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Na Svečanoj akademiji sudjelovao je predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić i predsjednik Skupštine Obrtničke komore FBiH Željko Babić.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović je istaknula kako je od obnoviteljske skupština HOK-a, održane prije 21 godinu, do danas "hrvatsko obrtništvo pokazalo svoju prilagodljivost novim uvjetima poslovanja te značajno pridonosilo zapošljavanju i gospodarskom razvoju". No, upozorila je da su kriza i tereti koje je nametnula država za neke bili preteški, što je rezultiralo zatvaranjem velikog broja obrta i gubljenje radnih mjesta. Krajnji je čas da se negativni trendovi zaustave, kazala je Grabar Kitarović. Smatra da se država prema obrtnicima, poduzetnicima i radnicima mora odnositi kao prema svom najvrjednijem resursu. To je resurs koji stvara dobit i novu vrijednost, otvara radna mjesta i potiče gospodarski razvoj, rekla je. Predsjednica je, osvrćući se na ulogu HOK-a, istaknula kako u zajedništvu s drugim komorama i udruženjima gospodarstvenika treba ustrajati u zaštiti svojih prava i interesa.

Opširnije...

Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić sodržao je sastanak s pomoćnikom ministra Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Hajrudinom Podbićaninom o problematici s kojima se susreću obrtnici, a tiče se mogućnosti uvoza-izvoza za obrtnike, odnosno stavljanjem van snage akta broj 01-18-485/08 od 12.02.2008.god. pod naslovom: Uvoz i izvoz robe od strane fizičkog lica-poduzetnika izdane od strane Uprave za indirektno oporezivanje. Obrtnicima koji su izvozili svoje proizvode, kao i onima koji su uvozili repromaterijal i alate za potrebe rada to je onemogućeno stavljanjem izvan snage ovoga akta Ovakav postupak prouzrokovao je velike probleme obrticima koje ovaj čin pogađa

Opširnije...

 

Opširnije...Održan je sastanak Upravnog odbora Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine u Odžaku. Domaćin Upravnog odbora Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine bila je Obrtnička komora Posavske županije/kantona. Na sastanku se raspravljalo o daljnjim koracima i obvezama OK FBiH, te se kroz izvješća tijela komore analizirao rad između dvaju sastanaka UO kao i daljnji prijedlozi za rad i djelovanje obrtničkog sustava

Opširnije...

  Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić održao je sastanak s premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem , kojom prilikom su razgovarali o obrtničkom sustavu i položaju obrtnika u Federaciji Bosne i Hercegovine, te načinima suradnje i stvaranju ugodnijeg ambijenta za rad i djelovanje obrtnika i obrtničkog sustava. Predsjednik Bektić je još jednom zaželio premijeru Novaliću uspješan rad na novim zadaćama i izazovima, te naglasio sa će Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine biti partner u rješavanju obrtničke problematike u FBiH. Istaknuvši kako očekuje suradnju i pomoć od strane Vlade federacije BiH po pitanju obrta, te njihovo veće i lakše uključivanje u poduzetništvo kroz stvaranje novih radnih mjesta. Suradnja u planiranim aktivnostima ogleda se u stvaranju sredine koja je usmjerena k uspostavljanju i poboljšanju institucionalnih mehanizama za brigu o obrtništvu u Federaciji BiH. U interesu nam je da obrtnicima u Federaciji olakšamo vođenje obrta, u čemu će nam Vlada FBiH kroz resorno ministarstvo biti podrška, a pokušat ćemo da i kod drugih ministarstava osiguramo što bolje uvjete za poslovanje, kroz programe i projekte. Na području FBiH egzistira cca. 50.000 registriranih obrta u realnom sektoru. – istaknuo je predsjednik Bektić. Premijer je istaknuo kako priželjkuje dobru suradnji s Federalnom obrtničkom komorom, izloživši svoju spremnost u rješavanju obrtničke problematike. Ovom prilikom je razgovarano o daljnim koracima proširenja zajedničkih aktivnosti u svrhu jačanja obrtništva u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić sudjeluje na radionici o izazovima i rješenjima tržišta rada u Bosni i Hercegovini. Svjetska banka u saradnji sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite RS i financijsku podršku Projekta Podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanja, organizira interaktivnu radionicu o „Izazovima i rješenjima tržišta rada u Bosni i Hercegovini“ koja se danas održava na Vlašiću.

 

Opširnije...

Trenutno online

Ko je na portalu: 2 gostiju i nema prijavljenih članova

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam saradnju

Nudimo vam saradnju

Nudimo pomoć u organizaciji

Nudimo pomoć u organizaciji

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas