Sarajevo za web i medije potpisivanje

Opširnije...Sarajevo – danas je u prostorijama zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine  potpisan Plan aktivnosti između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine  u cilju nastavka rada na rješavanju statusa u obrtništvu u FBiH.

Plan aktivnosti potpisali su Sanjin Halimović, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Mensur Bektić, predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine .

Opširnije...

PREDSJEDNIK OBRTNIČKE KOMORE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE U POSJETI OBRTNICIMA KOJI SU NEDAVNO NASTRADALI U POPLAVAMA U TUZLANSKOM KANTONU

Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić, zajedno s predsjednikom Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Željkom Babićem posjetio je neke od nedavno nastradalih obrtnika na području Tuzlanskog kantona. Obrtnička komora Federacije BIH je u proteklom razdoblju dodIjelila pomoć za 10 obrta u iznosu od 500, 00 KM, a čiji su obrti uništeni u nedavnim popavama, na temelju predloženog kriterija Upravnog odbora FBiH, a na zahtjev kantonalnih obrtničkih komora. Sredstva su prioritetno namijenjena obrtnicima na području Posavskog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Unsko- sanskog i Srednjobosanskog kantona/županije.

Opširnije...

PREDSJEDNIK OK FBIH ODRŽAO SASTANAK S PREDSJEDNIKOM OBRTNIČKE KOMORE ISTARSKE ŽUPANIJE

Opširnije...Predsjednik Istarske obrtničke komore Mario Peliska posjetio Sarajevo kojom prigodom se susreo s obrtnicima, te je održan sastanak s predsjednikom OK FBiH Mensurom Bektićem, gdje su se dogovarali oko daljnjih aktivnosti. Sastanku je nazočio i Federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Sanjin Halimović, koji je podupro aktivnosti i nastojanja izgrađivanja što kvalitetnijeg ambijenta za obrtništvo.

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine je inicirala potpisivanje Sporazuma o suradnji između Obrtničke komore Istarske županije i Obrtničke komore Kantona Sarajevo, kako bi se još više povezali obrtnici ovih regija u cilju što uspješnijeg i organiziranijeg obrtništva na regionalnoj razini. 

Opširnije...

PREDSJEDNIK OBRTNIČKE KOMORE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE MENSUR BEKTIĆ I MINISTAR FEDERALNOG MINISTARSTVA RAZVOJA PODUZETNIŠTVA I OBRTA SANJIN HALIMOVIĆ U RADNOJ POSJETI OBRTNIČKOJ KOMORI UNSKO – SANSKOG KANTONA

Opširnije...Jučer je predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić  zajedno sa ministrom Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta Sanjinom Halimovićem, te  predsjednikom Obrtničke komore Unsko -sanskog kantona  Šemsudinom Bajrićem održao  radni sastanak na temu problematike obrtnika Unsko- sanskog kantona u radu, te mogućnostima i suradnji  OK USK s obrtničkom komorom Karlovca na realizaciji projekata u međugraničnoj suradnji.

Opširnije...

Zlatna igla

Opširnije...25.10. u  Zagreb je  ugostio 79. Zlatnu iglu, manifestaciju koja već godinama promovira hrvatsko obrtništvo i dizajn. Svoje je radove predstavilo 17 domaćih kreatora.

Ova 79. po redu manifestacija bila je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića. Najdugovječnija modna manifestacija rezultat je gotovo stoljetnog predanog rada i kvalitete hrvatskih obrtnika. 

Na manifestaciji su nazočili  predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić  i Sanjin Halimović, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, kojim prigodom je održan sastanak s Ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom, te Predsjednikom Hrvatske obrtničke komore Dragutinom Ranogajcem.  Na sastanku je dogovoren okrugli stol koji bi se trebao održati u Sarajevu o obrtničkoj problematici, te razvoju suradnje između obrtnika RH i obrtnika FBiH.

Opširnije...

Trenutno online

Ko je na portalu: jedan gost i nema prijavljenih članova

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam saradnju

Nudimo vam saradnju

Nudimo pomoć u organizaciji

Nudimo pomoć u organizaciji

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas