Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine u povodu nastupajućeg Kurban bajrama, svim vjernicima muslimanske vijeroispovijesti želi BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Opširnije...

Otvoren dvadeset i prvi međunarodni sajam ZEPS 2014

Opširnije...OBRTNIČKA KOMORA FEDERACIJE BIH NA OTVARANJU 21. MEĐUNARODNOG SAJAMA ZEPS 2014. KOJOM PRILIKOM JE ODRŽAN I REDOVNI SASTANAK UPRAVNOG ODBORA OK FBIH

Dvadeset i prvi međunarodni sajam ZEPS 2014 jučer je otvoren u Zenici u prisustvu brojnih predstavnika gospodarstvenika iz Bosne i Hercegovine i gostiju iz inozemstva .
Na ovogodišnjem ZEPS-u sudjeluje gotovo 400 izlagača iz oko 25 zemalja.
Govoreći o ovogodišnjem ZEPS-u, Vedad Šestić, generalni direktor sajma, istakao je da je manifestacija organizirana uz ogromne poteškoće koje su, prije svega, rezultat ekološke katastrofe koja je zadesila regiju, a posebno BiH.

Opširnije...

ZA OBRTNIKE NASTRADALE U POPLAVAMA PLANIRANO 600 000,00 KONVERTIBILNIH MARAKA

Prema medijski dostupnim informacijama pomoć planirana za poplave i klizišta u Federaciji Bosne i Hercegovine koja će se dodjeljivati preko  Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH prema obrtnicima iznosi 600 000 KM.- kako je za medije izjavio direktora Fonda Jasmin Jaganjc.

Federalni fond za pomoć: Poplavljenim područjima stiže 9,6 miliona KM

Dogovorena je prva raspodjela sredstava Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH od devet miliona i 600 hiljada konvertibilnih maraka na način da šest miliona ide za saniranje stambenih objekata, dva miliona za pomoć privrednim subjektima, milion za saniranje infrastrukture i 600 hiljada da ostane u rezervi, saopćio je premijer Federacije BiH i predsjednik Upravnog odbora Fonda Nermin Nikšić.

Opširnije...

Predsjednik obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić održao sastanak s Ministrom privrede ZDK

Opširnije...Zenica – Predsjednik obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić zajedno s suradnicima predsjednikom  Obrtničke komore  ZDK  Ahmetom Alićem i članom UO OK ZDK Mulabdić Kerimom u prostorijama Ministarstva Privrede Zeničko-dobojskog kantona održao je sastanak  s ministrom privrede ZDK  Husićem.

 Na sastanku se razgovarali o dugogodišnjim problemima u donošenju kriterija za dodjelu grant sredstava od strane kantonalnog Ministarstva privrede ZDK po kojima se obrtnici ne mogu naći kako bi aplicirali, te svake godine u budžetu ostaju neiskorištena sredstva opredjeljena za poticaje.

Opširnije...

Trenutno online

Ko je na portalu: 5 gostiju i nema prijavljenih članova

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam saradnju

Nudimo vam saradnju

Nudimo pomoć u organizaciji

Nudimo pomoć u organizaciji

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas