PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

 

 

OBRTNIČKA KOMORA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE IZRAŽAVA NEGODOVANJE I NESLAGANJE ZBOG POVEĆAVANJA AKCIZA NA NAFTNE DERIVATE ZA ČAK 15 FENINGA PO LITRI GORIVA

 

 

 

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine izražava negodovanje i neslaganje s Prijedlogom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, gdje dolazi do izravnog povećavanja  za 15 feninga  trošarine na naftu i naftne derivate. Ovo je još jedan namet na obrtništvo i gospodarstvo u FBiH koji će obrtnicima povećati troškove poslovanja i doprinjeti nekonkurentnosti na tržištu. Također, smatramo da je uvođenje tzv. Plavog dizela hitno i nužno,  te  se ne treba čekati i odugovlačiti.

Opširnije...

 

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine ulaže iznimne napore kako bi obrtnički sustav u Federaciji Bosne i Hercegovine bio po uzoru na zapadnoeuropske zemlje. Svakodnevnim anganžmanom i zalaganjima pokušava osigurati bolje i kvalitetnije uvjete poslovanja obrtnika. Održavanjem velikog  broja sastanaka i bezbrojnim dopisima pokušava od nadležnih institucija ishoditi bolji položaj obrtnicima i primjenu zakonskih propisa. Ovih dana na adrese županijskih komora u Federaiji Bosne i Hercegovine pristigao je Dopis od strane Federalnog ministarstva financija u kojem se traži dostava depozitnih računa komora, kako bi se isti uvrstili u Pravilnik o načinu uplate javnih prihoda budžeta i vanbudžetskih fondova na teritoriju FBiH i kako bi bili automatizmom dostupni Poreznoj upravi.

Opširnije...

Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić održao je  sastanak s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem i predsjednikom Obrtničke komore Šibenske-kninske županije Josom Smolićem. Na sastanku je razgovarano o mogućnostima uvezivanja i suradnje obrtnika iz ove županije i obrtnika u Federaciji Bosne i Hercegovine. I jedna i druga strana iznijeli su svoje mogućnosti, a naručito na suradnji u turističkoj sezoni kad Jadransku obalu posjećuju milijuni turista, te zimsku suradnju kada Federaciju BiH posjećuje veliki broj turista i skijaša iz Dalmacije. Također, direktno povezivanje obrtnika, kao i suradnja obrtničkih komora  bila je tema razgovora

VREMENSKI KALENDAR

 

Podsjećamo

 

ODRŽAN OKRUGLI STOL SPRJEČAVANJE RADA NA CRNO U OBRTNIŠTVU FBIH

 

Predsjednik Obrtničke komore FBiH Mensur Bektić kazao je da se održavanjem okruglog stola želi biti stimulativno u smislu registracije i kontrole obrta.

"Imamo prijedlog projekta koji bi trajao šest godina. Ideja je da federalni i kantonalni zavodi prvu godinu nakon otvaranja novog obrta participiraju u plaćanju nameta u iznosu 100 posto, da u drugoj godini to bude 50 posto te 20 posto u trećoj godini. U naredne tri godine obrt bi morao funkcionirati i držati radnike koji su radili prve tri godine", kazao je Bektić.

Osim toga, Bektić je naglasio kako je sa okruglog stola u organizaciji Obrtničke komore FBiH zatraženo i znatno veće izdvajanje sredstava u realni sektor, a manje u društveni.

Predsjednik Obrtničke komore Hrvatske Dragutin Ranogojec kazao je da i njegova zemlja, kao i sve zemlje EU, imaju sličan problem te da je "pitanje samo koliko je država moćna da to spriječi". On je kazao da u Hrvatskoj rad nacrno iznosi i do 30 posto.

Opširnije...

 

Na temelju Članka  20. i Članka 22. Statuta Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine na prijedlog Upravnog odbora OK FBiH, Potpredsjdnik Skupštine OK FBiH donio je Odluku o sazivanju Skupštine, te ovim putem objavljuje:

 

 

 

 

 

 

 

O   B   A  V   I  J   E   S   T

 

osazivanju redovne godišnje Skupštine

 

Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine

Opširnije...

Trenutno online

Ko je na portalu: 2 gostiju i nema prijavljenih članova

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam saradnju

Nudimo vam saradnju

Nudimo pomoć u organizaciji

Nudimo pomoć u organizaciji

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas