PREDSJEDNIK OBRTNIČKE KOMORE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE MENSUR BEKTIĆ I MINISTAR FEDERALNOG MINISTARSTVA RAZVOJA PODUZETNIŠTVA I OBRTA SANJIN HALIMOVIĆ U RADNOJ POSJETI OBRTNIČKOJ KOMORI UNSKO – SANSKOG KANTONA

Opširnije...Jučer je predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić  zajedno sa ministrom Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta Sanjinom Halimovićem, te  predsjednikom Obrtničke komore Unsko -sanskog kantona  Šemsudinom Bajrićem održao  radni sastanak na temu problematike obrtnika Unsko- sanskog kantona u radu, te mogućnostima i suradnji  OK USK s obrtničkom komorom Karlovca na realizaciji projekata u međugraničnoj suradnji.

Opširnije...

Zlatna igla

Opširnije...25.10. u  Zagreb je  ugostio 79. Zlatnu iglu, manifestaciju koja već godinama promovira hrvatsko obrtništvo i dizajn. Svoje je radove predstavilo 17 domaćih kreatora.

Ova 79. po redu manifestacija bila je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića. Najdugovječnija modna manifestacija rezultat je gotovo stoljetnog predanog rada i kvalitete hrvatskih obrtnika. 

Na manifestaciji su nazočili  predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić  i Sanjin Halimović, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, kojim prigodom je održan sastanak s Ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom, te Predsjednikom Hrvatske obrtničke komore Dragutinom Ranogajcem.  Na sastanku je dogovoren okrugli stol koji bi se trebao održati u Sarajevu o obrtničkoj problematici, te razvoju suradnje između obrtnika RH i obrtnika FBiH.

Opširnije...

Sastanak predsjednika OK FBiH sa zamjenikom direktora zavoda za zdravstveno osiguranje KS

Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić sastao se danas sa Zamjenikom direktora Zavoda za zdravstveno osiguranje Kantona Sarajevo. Tema sastanka je bila problematika oko zdravstvenog osiguranja obrtnika, s posebnim osvrtom na ostvarivanje prava na naknadu bolovanja protekom 42 dana.
Različita tumačenja zakonskih normi dovode do toga da se različito primjenjuju zakonski i podzakonski propisi, te je ovo samo prvi u nizu sastanaka na kojima će se rješavati ova problematika -  istaknuo je Bektić.

Opširnije...

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine u povodu nastupajućeg Kurban bajrama, svim vjernicima muslimanske vijeroispovijesti želi BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Opširnije...

Otvoren dvadeset i prvi međunarodni sajam ZEPS 2014

Opširnije...OBRTNIČKA KOMORA FEDERACIJE BIH NA OTVARANJU 21. MEĐUNARODNOG SAJAMA ZEPS 2014. KOJOM PRILIKOM JE ODRŽAN I REDOVNI SASTANAK UPRAVNOG ODBORA OK FBIH

Dvadeset i prvi međunarodni sajam ZEPS 2014 jučer je otvoren u Zenici u prisustvu brojnih predstavnika gospodarstvenika iz Bosne i Hercegovine i gostiju iz inozemstva .
Na ovogodišnjem ZEPS-u sudjeluje gotovo 400 izlagača iz oko 25 zemalja.
Govoreći o ovogodišnjem ZEPS-u, Vedad Šestić, generalni direktor sajma, istakao je da je manifestacija organizirana uz ogromne poteškoće koje su, prije svega, rezultat ekološke katastrofe koja je zadesila regiju, a posebno BiH.

Opširnije...

Trenutno online

Ko je na portalu: 3 gostiju i nema prijavljenih članova

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam saradnju

Nudimo vam saradnju

Nudimo pomoć u organizaciji

Nudimo pomoć u organizaciji

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas