Opširnije...

U Sarajevu je održan sastanak između Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine na čelu s predsjednikom Mensurom Bektićem, te predsjednicima kantonalnih komora Sefirom Gasalom i Ahmetom Alićem i potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Melikom Mahmutbegović s suradnicima.

Na sastanku je razgovarano o problematici s kojom se susreću obrtnici u svom djelovanju. Kao gorući problemi istaknuto je pitanje korištenja bolovanja do i poslje 42 dana, kao i pitanje uvoza repromaterijala za potrebe obrtnika, te izvoz gotovih obrtničkih proizvoda.
Dana 21.01.2015. godine aktom broj: 01-18-2-210/15 Uprava za indirektno – neizravno oporezivanje BiH stavila je van snage akt broj: 01-18-485/08 od 12.02.2008. godine.- pod naslovom: Uvoz i izvoz robe od strane fizičkog lica-poduzetnika izdane od strane Uprave za indirektno oporezivanje.
Navedenim aktom Uprava za indirektno - neizravno oporezivanje BiH u svom obrazloženju stavljanja van snage navedenog akta poziva se na odredbe članka 27. Zakona o obrtu ("Službene novine Federacije BiH", broj: 52/02).

Opširnije...

 

Okrugli stol „Unaprijeđenja obrtništva u regiji, s akcentona na rješavanje legislativne problematike u obrtništvu“.

 

Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine  Mensur Bektić u svojstvu organizatora otvorio je okrugli stol na temu Unaprijeđenja obrtništva u regiji, s akcentona na rješavanje legislativne problematike u obrtništvu. Na Okruglom stolu su prisustvovali ministar razvoja poduzetništva i obrta Federacije BiH Amir Zuki, Jozo Bejić tajnik Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta, delegacija Hrvatske obrtničke komore na čelu s Mirzom Šabićem, delegacija Slovenske obrtne zbornice na čelu s Ivanom Mehom, ministar poduzetništva i obrta Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić  s suradnicima, Ministar gospodarstva Posavske županije Darko Kasap s suradnicima, predsjednici županijskih obrtničkih komora Primorsko-goranske županije, Slavonsko-brodske županije, predsjednici kanonalnih komora u FBIH te ostali uvaženi gosti i medji.

Opširnije...

 


Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić u svojstvu svečanog uzvanika prisustvovao je samom činu otvaranja sajma. Po pozivnici Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine svečanom otvaranju sajma prisustvovali su i predstavnici Hrvatske obrtničke komore na čelu s Mirzom Šabićem, te Obrtne zbornice Slovenije na čijem je čelu bio Ivan Meh. Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine organizirala je okrugli stol s temom Unaprijeđenja obrtništva u regiji, s akcentona na rješavanje legislativne problematike u obrtništvu. Pored Okruglog stola organizirani su i radni sastanci s zakonodavnom i izvršnom vlasti na Federalnoj i županijskoj/kantonalnoj razini. Predsjednik Bektić je posebno istaknuo važnost uzajamne suradnje obrtnika i vlasti, te primjera dobre prakse zemalja ćlanica Europske unije po pitanju obrtništva.

Opširnije...

Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić u svojstvu domaćina dočekao je visoke predstavnike Hrvatske obrtničke komore i Slovenske obrtne zbornice koji će skupa s OK FBIH nazočiti otvaranju sajma poduzetništva i obrta Grapos expo koji će održati u Gračanici (BiH) od 19-22.4.2016. godine. Svećano otvaranje će biti 19.4. u 11 sati. Nakon čina otvaranja planiran je Okrugli stol „Unaprijeđenje obrtničkog sustava u regiji, s posebnim osvrtom na stvaranje povoljnijih uvjeta za poslovanje obrtnika“. Također planiran je radni sastanak s Federalnim ministrom Razvoja poduzeetništva i obrta. Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine predstavit će se na štandu na samom Sajmu

 

 

Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić u svojstvu svečanog uzvanika prisustvovao je samom činu otvaranja sajma, kojom prigodom je razgovarao s najvišim dužnosnicima u zemlji i regiji o pitanju obrtništva i stvaranju povoljnijih uvjeta za poslovanje obrtnika.

Devetnaesti po redu Sajam otvorenim je proglasio Numan Kurtulmus, zamjenik premijera Vlade Republike Turske, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma, koji je kazao kako BiH i Turska u svim aspektima - gospodarskim, političkim, kulturnim, imaju izuzetnu suradnju te kako je ta suradnja svake godine sve bolja.

Opširnije...

Trenutno online

Ko je na portalu: 3 gostiju i nema prijavljenih članova

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam saradnju

Nudimo vam saradnju

Nudimo pomoć u organizaciji

Nudimo pomoć u organizaciji

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas