Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine obraćala se pismeno više desetaka puta Institutu za mjeriteljstvo BiH, gdje smo tražili sastanak s direktorom istog vezan za UREDBU O VISINI I NAČINU PLAĆANJA USLUGA INSTITUTA ZA MJERITELJSTVO BOSNE I HERCEGOVINE'' koja je izašla u sl. novina BiH br. 67/12 od 28.08.2012.godine. kako bi se tarife koje se trenutno naplaćuju svele na jednu razumnu mijeru, kako bi se očuvale one obrtničke djelatnosti na koje se ista odnosi

 

 

Shodno rečenom zahtijevali smo da se cijene usluga korigiraju i dovedu u jednu razumnu mjeru kako bi se očuvale one obrtničke djelatnosti koje podliježu ovoj Uredbi.

 

Upornim inzistiranjem na smanjenju cijena uspjeli smo ishoditi da se cijene usluga smanje za cca. 30% do 50 %, kako bi obrtništvo u Bosni i Hercegovini moglo funkcionirati po uzoru na razvijene Europske zemlje.

 

 

 

Sve vezano za izmjene i smanjenje Uredbe možete pogledati na linku: http://www.met.gov.ba/dokumenti/UREDBA%20O%20IZMJENAMA%20I%20DOPUNAMA%20UREDBE%20O%20VISINI%20I%20NACINU%20PLACANJA%20USLUGA%20INSTITUTA%20ZA%20MJERITELJSTVO%20BOSNE%20I%20HERCEGOVINE_BOSANSKI.pdf   

Opširnije...

Opširnije...Sarajevo – danas je u prostorijama zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine  potpisan Plan aktivnosti između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine  u cilju nastavka rada na rješavanju statusa u obrtništvu u FBiH.

Plan aktivnosti potpisali su Sanjin Halimović, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Mensur Bektić, predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine .

Opširnije...

Opširnije...Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić, zajedno s predsjednikom Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Željkom Babićem posjetio je neke od nedavno nastradalih obrtnika na području Tuzlanskog kantona. Obrtnička komora Federacije BIH je u proteklom razdoblju dodIjelila pomoć za 10 obrta u iznosu od 500, 00 KM, a čiji su obrti uništeni u nedavnim popavama, na temelju predloženog kriterija Upravnog odbora FBiH, a na zahtjev kantonalnih obrtničkih komora. Sredstva su prioritetno namijenjena obrtnicima na području Posavskog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Unsko- sanskog i Srednjobosanskog kantona/županije.

Opširnije...

Opširnije...Predsjednik Istarske obrtničke komore Mario Peliska posjetio Sarajevo kojom prigodom se susreo s obrtnicima, te je održan sastanak s predsjednikom OK FBiH Mensurom Bektićem, gdje su se dogovarali oko daljnjih aktivnosti. Sastanku je nazočio i Federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Sanjin Halimović, koji je podupro aktivnosti i nastojanja izgrađivanja što kvalitetnijeg ambijenta za obrtništvo.

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine je inicirala potpisivanje Sporazuma o suradnji između Obrtničke komore Istarske županije i Obrtničke komore Kantona Sarajevo, kako bi se još više povezali obrtnici ovih regija u cilju što uspješnijeg i organiziranijeg obrtništva na regionalnoj razini. 

Opširnije...

Opširnije...Jučer je predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić  zajedno sa ministrom Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta Sanjinom Halimovićem, te  predsjednikom Obrtničke komore Unsko -sanskog kantona  Šemsudinom Bajrićem održao  radni sastanak na temu problematike obrtnika Unsko- sanskog kantona u radu, te mogućnostima i suradnji  OK USK s obrtničkom komorom Karlovca na realizaciji projekata u međugraničnoj suradnji.

Opširnije...

Trenutno online

Ko je na portalu: 2 gostiju i nema prijavljenih članova

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam saradnju

Nudimo vam saradnju

Nudimo pomoć u organizaciji

Nudimo pomoć u organizaciji

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas