Federalni fond za pomoć: Poplavljenim područjima stiže 9,6 miliona KM

Dogovorena je prva raspodjela sredstava Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH od devet miliona i 600 hiljada konvertibilnih maraka na način da šest miliona ide za saniranje stambenih objekata, dva miliona za pomoć privrednim subjektima, milion za saniranje infrastrukture i 600 hiljada da ostane u rezervi, saopćio je premijer Federacije BiH i predsjednik Upravnog odbora Fonda Nermin Nikšić.

Opširnije...

Predsjednik obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić održao sastanak s Ministrom privrede ZDK

Opširnije...Zenica – Predsjednik obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić zajedno s suradnicima predsjednikom  Obrtničke komore  ZDK  Ahmetom Alićem i članom UO OK ZDK Mulabdić Kerimom u prostorijama Ministarstva Privrede Zeničko-dobojskog kantona održao je sastanak  s ministrom privrede ZDK  Husićem.

 Na sastanku se razgovarali o dugogodišnjim problemima u donošenju kriterija za dodjelu grant sredstava od strane kantonalnog Ministarstva privrede ZDK po kojima se obrtnici ne mogu naći kako bi aplicirali, te svake godine u budžetu ostaju neiskorištena sredstva opredjeljena za poticaje.

Opširnije...

Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić  u radnoj posjeti Sanskom mostu

Opširnije...U sklopu posjeta Sanskom mostu upriličen je i  okrugli  stol na kojem se  razgovaralo se o aktualnoj problematici u obrtništvu i obrtničkom sustavu. Na sastanku su  predsjednika Bektić upoznali s problemim s kojim se susreću obrtnici ovoga kraja,  bio je upoznavanje sa trenutnim stanjem povodom poplava koje su zadesile ovo područje.

Opširnije...

Obrtnička komora federacije bosne i hercegovine dodjelila sredstva za 10 obrtnika s poplavljenih područja

Opširnije...U prostorijama obrtničkih komora   dodjeljena su novčanih sredstava nastradalim obrtnicima u pet županija na području Federacije Bosne i Hercegovine. Sredstva su dodjeljena za 10 obrtnika u iznosu od 500,00 Konvertibilnih maraka, a čiji su obrti uništeni u nedavnim polavama, na temelju predloženog kriterija Upravnog odbora FBiH, a na zahtjev kantonalnih obrtničkih komora.

Opširnije...

Čestitka

Opširnije...

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine u povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, svim vjernicima muslimanske vijeroispovijesti želi  BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Trenutno online

Ko je na portalu: 3 gostiju i nema prijavljenih članova

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam savjetovanje

Nudimo vam saradnju

Nudimo vam saradnju

Nudimo pomoć u organizaciji

Nudimo pomoć u organizaciji

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas